maanantai 17. tammikuuta 2011

Lämmin savoijinkaalisalaatti

Ihan laittoman hyvää salaattia!


noin 1/2 kg kurttu- eli savoijinkaalia
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
1 ruukku persiljaa
3 dl soijahiutaleita
3 rkl soijakastiketta
1 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl siirappia
1 rkl nestemäistä savuaromia
1 tl ruokokidesokeria
rypsiöljyä paistamiseen

Sekoita kulhossa keskenään soijahiutaleet, soijakastike, omenaviinietikka, siirappi ja savuaromi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja lohko punasipuli renkaiksi. Kuori kaalista päälimmäiset lehdet pois ja pilko kaali ohuiksi suikaleiksi. Hienonna persilja.

Paista maustettuja soijahiutaleita paistinpannulla muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon valkosipuli ja punasipuli. Paista vain hetken aikaa. Punasipulin on tarkoitus jäädä melkein raa'aksi, vain hiukan pehmenneeksi. Siirrä soijahiutaleet ja sipuli syrjään. Paista seuraavaksi kaalia. Varo, ettei kaali pääse palamaan; sen on tarkoitus vain hieman pehmetä. Sekoita lopuksi kaikki ainekset kulhossa keskenään. Tarjoile lämpimänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti