lauantai 22. tammikuuta 2011

Punajuurisoppa

Punajuurikauteni jatkuu. Bongasin Vihreän langan nettisivuilta tämmöisen reseptin. Hieman muokkasin ja olin lopputulokseen oikein tyytyväinen. Valkosipuliöljy keiton päällä on ihan must!


1/2 kg punajuuria
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
rypsiöljyä kuullottamiseen
1 rkl curryjauhetta
2 kasvisliemikuutiota
1 rkl soijakastiketta
1 rkl kuivattua basilikaa
2 dl vettä
1/2 kg tomaattimurskaa
mustapippuria myllystä
2 dl kaurakermaa
noin 5 dl valmiiksi keitettyjä kikherneitä (vaihtoehtoisesta voit käyttää tölkillisen kikherneitä)

valkosipuliöljy:
4 valkosipulinkynttä
1/4 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä

Kuori ja lohko punajuuret. Kuori ja pilko sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota punajuuria, sipuleita ja valkosipulia isossa kattilassa noin 5 minuuttia. Lisää curry, kasvisliemikuutiot, basilika, soijakastike, mustapippuri, vesi ja tomaattimurska. Keitä kannen alla vähintään puoli tuntia, kunnes punajuuret ovat täysin pehmenneet. Lisää kikherneet ja kaurakerma. Soseuta.

Valmista valkosipuliöljy puristamalla valkosipulinkynnet öljyyn. Sekoita.

Tarjoile keitto kuumana ja koristele annokset valkosipuliöljyllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti