lauantai 23. huhtikuuta 2011

BBQ-juurespihvejä ja valkosipulipinaattimuhennosta

Ehkä onnistuneimmat kasvispihvini ikinä! Tämä valkosipulipinaattimössö taas on eräs vakiosuosikeistani.


bbq-juurespihvit:

400 g porkkanaa
200 g palternakkaa
2 dl cashewpähkinöitä
1 dl bbq-kastiketta (itse käytin HP:n Spicy Woodsmoke Flavouria)
3/4 dl korppujauhoa
1/2 dl soijajauhoa
1/2 dl vettä
mustapippuria myllystä
1/2 tl merisuolaa
öljyä paistamiseen

Kuori ja raasta porkkanat ja palsternakat. Paahda pähkinät paistinpannulla ilman öljyä niin, että ne saavat hieman väriä, mutta eivät pala. Murskaa paahdetut pähkinät esimerkiksi morttelilla. Sekoita kaikki pihvitaikinan osat yhteen ja anna vetäytyä hetki jääkaapissa. Kuumenna pannulla tilkka öljyä. Muotole taikinasta kylmässä vedessä kostutetuin käsin reilun sentin paksuisia pihvejä ja paista niitä muutama minuutti per puoli.

valkosipulipinaattimuhennos:

250 g tuoretta pinaattia
noin 6 valkosipulinkynttä
1/2 tl merisuolaa
öljyä paistamiseen

Kuori ja pilko valkosipulinkynnert. Pilko pinaatti erissä leikkuulaudalla. Kuumenna kasarissa tilkka öljyä ja lisää joukkoon pinaatti, valkosipuli ja suola. Paista muhennosta keskilämmöllä noin kymmenisen minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Mitä bbq-kastiketta käytit? Sopiikohan näihin Rainbown bbq salsa?

    VastaaPoista
  2. Hyvä, että kysyit, sillä huomasin unohtaneeni kirjoittaa tuon reseptiin, vaikka tarkoitus olikin. Eli nyt lisätty, http://www.heinz.fi/hp/pressrum/nyheter.php?subpage=1&id=8&PHPSESSID=9fe721d3d39269c1c3b0306dd1f32dfa

    Mä en ole ikinä tuota Rainbown kastiketta syönyt enkä tiedä millaista se on, mutta tuskin pihveistä silläkään pahoja tulee.

    VastaaPoista