Limettipiiras (puolitettu ohje, voit huoletta tuplata)
pohja:
100 g digestivekeksejä
1/4 dl margariinia
täyte
1-2 limettiä
1 pkt (300 g) pehmeää tofua
1/2 dl mangososetta (1/3 mango soseutettuna)
1/2 dl vettä
2 1/2 rkl agar agar -hiutaleita
koristeeksi:
mintun lehtiä
suklaalastuja
Sulata margariini. Lisää joukkoon keksit ja murskaa seos tasaiseksi. Levitä leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja painele keksiseos tiukaksi pohjaksi leivinpaperin päälle. Raasta limetin kuori ja purista mehu. Kuori ja soseuta mango. Sekoita täyte tehosekoittimessa: tofu, mangosose, limetin kuori ja mehu. Kiehauta kattilassa vesi. Älä anna sen kuplia, vaan pidä tasalämmöllä. Sekoita joukkoon agar agra -hiutaleet ja keitä hiljalleen noin viisi minuuttia, kunnes hiutaleet ovat kokonaan liuenneet. Toimi nopeasti: kaada agar agar -seos tehosekoittimeen muun täytteen joukkoon, sekoita pikaisesti ja kaada täyte välittömästi keksipohjan päälle. Nosta piiras jäähtymään ja jähmettymään. Säilytä jääkaapissa. Koristele vasta juuri ennen tarjoilua.
pääsiäissuklaata <3
Tämä on tosi ihana piiras, tai ainakin oli niillä muokkauksilla mitä tein. Ikinä et itse saanut blogattua, kun koostumus jäi.. no, hieman liian vetiseksi. Täytyy kyllä ehdottomasti kokeilla vielä toisenkin kerran. Tuo kirja on ihana, mutta monet ruuat ehkä jotenkin liian heppoisia. Sellaisia tosi kevyitä keittoja tms. Vai mitä mieltä sinä olet? Yksi kauneimmista kirjoista se kyllä on.
VastaaPoistaEhdottomasti hyvin kaunis kirja, sekä taitoltaan että pieniltä tarinoiltaan :) Tuskin tuosta kirjasta niin paljoa tulee mitään ihan suoraan kokattua, mutta ideoita ja innostusta siitä varmasti saa.
VastaaPoista