perjantai 20. toukokuuta 2011

Kesäinen tomaattiketsuppi

Kotitekoinen ketsuppi lyö teollisuustuotteet 6-0! Tällä ohjeella tulee reilu litra ketsuppia. Ketsuppi säilyy jääkaapissa ainakin viikon. Jämät voi kätevästi käyttää esimerkiksi pastakastikkeen pohjaksi.



1 kg tomaatteja
2 punaista paprikaa
2 sipulia
5 valkosipulinkynttä
1 dl fariinisokeria
1 dl omenaviinietikkaa
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl kuivattua basilikaa
1 tl chiliä
1 tl merisuolaa
reilusti mustapippuria myllystä

Aloita kalttaamalla tomaatit ja paprikat; upota ne kiehuvaan veteen, kunnes kuori irtoaa helposti. Paprikat vaativat tässä muutaman minuutin enemmän aikaa kuin tomaatit. Poista kuorituista tomaateista vielä kannan kova osa ja paprikoista siemenet. Kuori ja pilko sipulit ja valkosipulinkynnet. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä reilun tunnin ajan. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi ja purkita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti