Hummus on eräs Lähi-idän herkullisista lahjoista maailmalle. Pääraaka-aineena ovat kikherneet, joita kannattaa kerralla keittää reilu määrä pakastimeen. Herkullinen tahna sopii esimerkiksi dipiksi kasviksille tai leivänpäälyseksi.
200 g keitettyjä kikherneitä (vaihtoehtoisesti voi käyttää valmissäilykettä)
2 rkl tahinia
2 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
2 rkl sitruunamehua
2 valkosipulinkynttä
ripaus suolaa
Murskaa keitetyt kikherneet esimerkiksi pottunuijalla. Kuori ja purista valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki ainekset huolellisesti keskenään. Säilytä hummus jääkaapissa, mutta tarjoile huoneenlämpöisenä.
torstai 27. tammikuuta 2011
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti