250 g maustamatonta kiinteää tofua
400 g parsakaalia
2 isoa punaista paprikaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1-2 tl vahvaa chilijauhetta
80 g cashewpähkinöitä
öljyä paistamiseen
kastike:
3 rkl soijakastiketta
3 rkl omenaviinietikkaa
3 rkl vettä
1 rkl seesamöljyä
1 rkl maissitärkkelystä
1 rkl ruskeaa sokeria
1 rkl seesamin siemeniä
Pilko tofu pieniksi kuutioiksi. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli. Pilko paprika ja parsakaali. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa. Aloita paahtamalla cashewpähkinöitä pannulla muutaman minuutin ajan. Siirrä pähkinät syrjään. Paista sipulia, valkosipulia ja chiliä öljyssä muutaman minuutin ajan. Lisää tofu ja paista kunnes se on saanut hieman väriä. Lisää paprikat ja parsakaali, ja paista kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Lisää pähkinät ja kastike. Anna maustua parin minuutin ajan ja tarjoile keitetyn riisin kanssa.
Tämä ruoka innoitti minua aikoinaan veganismiin. Pitääkin kokeilla tuon parsakaalin kanssa. :)
VastaaPoistaTämä oli aika herkullista! Teimme tätä hieman sovellettuna ja lisukkeena kookos-basmatiriisiä. Kiitos ohjeesta! :)
VastaaPoista