lauantai 8. toukokuuta 2010

Bataatti-tofurokka

Tämän reseptin lainasin Jere Niemisen loistavasta hernekeittokirjasta Herne rokkaa. Ensimmäinen painos on jo myyty loppuun ja toiselle lienisi tilausta. Ainoana muutoksena reseptiin vaihdoin kylmäsavustetun tofun marinoituun tofuun, sillä Vaasanaukion S-marketista ei ensin mainittua löytynyt. Laitoin tuon reseptin mukaisen 1,5 litraa vettä, mutta vähempikin riittää kannen kanssa keitettäessä. Toki tässä on kyse myös makumieltymyksistä; kuinka paksua rokan kuuluu olla.



250 g kuivattuja herneitä
1,5 l vettä
n. 250 g bataattia
135g (puoli pakettia) kylmäsavustettua tofua (itse käytin tässä Oy Soya Ab:n marinoitua tofua)
1 rkl meiramia
1 tl suolaa

Liota herneitä kylmässä vedessä vähintään kahdeksan tuntia (yön yli). Kaada liotusvesi pois. Keitä herneitä 1-2 tuntia. Lisää kuutioitu bataatti kattilaan noin 20 minuuttia ja kuutioitu tofu noin 5 minuuttia ennen kuin keitto on valmista. Mausta meiramilla ja suolalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti