sunnuntai 9. toukokuuta 2010

Kaurasämpylät

Leivon sämpylöitä yleensä lähes viikottain, mutta tämä lieni valehtelematta ensimmäinen kerta ikinä, kun mittasin raaka-aineet :D Sämpylöissähän on siis kyse luovuudesta. Tässä vehnäjauhojen kaverina on kaurahiutaleita, muita vaihtoehtoja olisivat esimerkiksi ruis-, soija- ja grahamjauhot. Myös puuronjämät sopivat loistavasti, unohtamatta raastettuja kasviksia. Kardemumma tuo sämpylöihin hieman pullamaisen maun, halutessaan sen voi toki jättää pois.



3dl vettä
1 pussi kuivahiivaa
1 tlk kardemummaa
1 rkl siirappia
6 dl vehnäjauhoja
3 dl kaurahiutaleita
¼ dl oliiviöljyä
hieman jauhoja leipomiseen

Sekoita kuivahiiva ja mausteet kädenlämpöiseen veteen. Lisäile jauhoja vähän kerrallaan samalla taikinaa vaivaten. Lisää lopuksi öljy (ja tarvittaessa vielä vähän jauhoja.) Anna taikinan kohota ainakin puoli tuntia. Pyörittele taikina sämpylöiksi ja kohota taas pyyhkeen alla ainakin vartin ajan. Paista 225 asteessa, kunnes sämpylät ovat saaneet vähän väriä ja kumisevat pohjaan koputtaessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti