perjantai 14. toukokuuta 2010

Hernepaistikkaat ja juuresmuhennos

Innostuin taas kokkailemaan Jere Niemisen Herne rokkaa -kirjan tiimoilta. Reseptiä hieman muokattu: sipulin määrä tuplattu, yksi porkkana jätetty pois(ovat tähän aikaan vuodesta niin huonokuntoisia) ja pakastepinaatti korvattu pakastenokkosella, tuota kun sattui kaapissa olemaan.

Varsin toimiva idea tuo eineshernekeiton käyttäminen raaka-aineena :)


Hernepaistikkaat (3 annosta)

2 sipulia
150 g nokkosta pakasteena
1 tlk (435 g) kasvishernekeittoa
1 dl perunajauhoja
1/2 dl puurohiutaleita
1 rkl kuivattua meiramia
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
öljyä paistamiseen

Raasta sipulit ja sulata pakastenokkonen. Valmista taikina sekoittamalla kaikki aineet kulhossa. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin noin 1-2 cm paksuja pihvejä ja paista ne pannulla öljyssä muutaman minuutin ajan per puoli.

Juuresmuhennos

Juureksia kuorittuna ja paloiteltuna(kiehuu nopeammin) sen verran kuin kattilaan mahtuu. Kun juurekset ovat pehmeitä, kaada vesi pois ja soseuta ne esimerkiksi sauvasekottimella. Mausta suolalla ja pippurilla. Itse käytin tässä juureksina perunaa ja bataattia, varioida voi oman maun mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti