maanantai 10. toukokuuta 2010

Lohkoperunoita ja punajuuripihvejä

Äijämäistä arkiruokaa!

Lohkoperunat

Lohko öljyttyyn uunivuokaan sen verran perunoita kuin mahtuu. Valele päälle öljyä(maapähkinäöljy sopii oikein hyvin) ja ripottele grillimaustetta. Sekoita perunalohkot käsin, niin että kaikissa on öljyä ja mausteita. Paista uunissa 200 asteessa kunnes potut maistuvat kypsiltä, noin 45 minuuttia.

Punajuuripihvit

Keitä punajuuret(keittoaika noin tunti, eli näitä kannattaa keittää reilu määrä kerralla). Kuori jäähtyneet juurekset ja lohko noin sentin viipaleiksi. Paista pannulla öljyssä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Mausta esimerkiksi pippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti