sunnuntai 2. toukokuuta 2010

Banaanikakku

Ai-ai kun on hyvää! Muutin tämän äidiltäni oppiman banaanikakkureseptin vegaaniseksi vain poistamalla kananmunat. Muutaman kerran on jo tätä vegaaniversiota testattu, ja hyvin toimii!



150 g margariinia
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1/4 tl neilikkaa
1/2 tl kanelia
3/4 tl muskottipähkinää
1/2 tl pomeranssinkuorta
2 tl vanilliinisokeria
3 kypsää banaania
korppujauhoja
margariinia voiteluun

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Muussaa banaanit haarukalla. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita margariini-sokeri, banaanit ja kuivat aineet keskenään tasaiseksi massaksi, kuitenkaan liikoja vatkaamatta. Kaada seos voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa noin 40-50 minuuttia. Kakun kypsyyden voi testata tökkäämällä hammastikulla: kun tikkuun ei enää jää taikinaa, kakku on kypsä. Itse käytän tälle taikinalle halkaisijaltaan halkaisijaltaan 22 cm ja korkeudultaan 6 cm tasapohjaista pyöreää vuokaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti