4 dl halkaistuja keltaisia herneitä
1 sipuli
4 valkosipulin kynttä
1 cm pala inkivääriä
1/2 tl sinapin siemeniä
1/2 tl kurkumaa
1/2 tl cayennepippuria
1/2 tl korianterin siemeniä
1/2 tl jauhettua neilikkaa
1/2 tl suolaa
muutama pyöräytys mustapippuria myllystä
1 rkl sitruunamehua
2 rkl sipluttua tuoretta basilikaa
öljyä paistamiseen
tarjoiluun soijajugurttia
Huuhtele halkaistut keltaiset herneet ja liota niitä muutama tunti. Keitä niitä puoli tuntia ja siirrä sivuun. Kuullota öljyssä pilkottu sipuli, pilkottu valkosipuli, jauhettu/murskattu inkivääri ja sinapin siemenet. Sipulin pehmennyttyä lisää muut mausteet basilikaa ja sitruunamehua lukuun ottamatta. Lisää herneet, basilika ja sitruunamehu ja anna hautua matalalla lämmöllä muutama minuutti. Tarjoa soijajugurtin kanssa. Myös marjahyytelöt sopivat erinomaisesti tämän kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti