sunnuntai 11. heinäkuuta 2010

Mausteinen muhennos keltaisista herneistä

Ulkona hillitön helle, mutta silti pakko istua sisällä tenttiin lukemassa. Piristin itseäni herkullisella hernemuhennoksella. Halkaistuja keltaisia herneitä saa ainakin Kallion eestiläisestä ruokakaupasta, itse ostin nämä Tallinnan torilta. Hintaa oli noin 70 snt/ 500 g.



4 dl halkaistuja keltaisia herneitä
1 sipuli
4 valkosipulin kynttä
1 cm pala inkivääriä
1/2 tl sinapin siemeniä
1/2 tl kurkumaa
1/2 tl cayennepippuria
1/2 tl korianterin siemeniä
1/2 tl jauhettua neilikkaa

1/2 tl suolaa
muutama pyöräytys mustapippuria myllystä

1 rkl sitruunamehua
2 rkl sipluttua tuoretta basilikaa

öljyä paistamiseen 

tarjoiluun soijajugurttia

Huuhtele halkaistut keltaiset herneet ja liota niitä muutama tunti. Keitä niitä puoli tuntia ja siirrä sivuun. Kuullota öljyssä pilkottu sipuli, pilkottu valkosipuli, jauhettu/murskattu inkivääri ja sinapin siemenet. Sipulin pehmennyttyä lisää muut mausteet basilikaa ja sitruunamehua lukuun ottamatta. Lisää herneet, basilika ja sitruunamehu ja anna hautua matalalla lämmöllä muutama minuutti. Tarjoa soijajugurtin kanssa. Myös marjahyytelöt sopivat erinomaisesti tämän kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti