perjantai 10. syyskuuta 2010

Kaalilaatikko

Syksy lähenee ja kotimainen keräkaali halpenee :) Toiset laittavat kaalilaatikkoon viljoja, mutta mä pidän siitä eniten ilman. Tämä soijarouhekaalimössö onkin herkullisuutensa ja edullisuutensa lisäksi vielä varsin terveellistä. Oheen toki puolukkasurvosta!


noin kilo keräkaalia
2 dl tummaa soijarouhetta
1 kasvisliemikuutio
1/2 dl punaviinietikkaa
1/2 dl sokeria
1 rkl soijakastiketta
öljyä paistamiseen

Suikaloi kaali. Paista sitä 5-10 minuuttia isossa kattilassa, jotta se vähän pehmenee. Keitä samalla soijarouhe muutamassa desissä vettä kasvisliemikuution kanssa. Mausta kaali etikalla, sokerilla ja soijakastikkeella. Sekoita kypsä soijarouhe kaalin joukkoon. Kaada voideltuun uunivuokaan ja paista 175 asteessa noin tunti.

1 kommentti: