torstai 14. lokakuuta 2010

Pinaatti-metsäsieniohratto

Ensimmäinen blogiin asti päätyvä ruokalaji uudesta keittiöstäni, olkaa hyvä! Tuoreet metsäsienet ja pinaatti sopivat loistavasti ohrattoon. Kehnoa valokuvaa perustelen kuvaajan nälkäisyydellä :D


n. 1/2 l tuoretta pinaattia
n. 2 dl metsäsieniä
1 sipuli
2-4 valkosipulinkynttä
2 dl ohrasuurimoita
1 kasvisliemikuutio
2-3 rkl oluthiivahiutaleita
2-3 rkl seesaminsiemeniä
1/2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
öljyä kuullottamiseen

Kuori ja pilko sipulit ja valkosipulinkynnet. Putsaa ja pilko sienet. Silppua pinaatti. Kuullota sipuleita öljyssä muutaman minuutin ajan. Lisää ohrasuurimot ja tarvittaessa öljyä, jatka kuullottamista. Lisää sienet, pinaatti kasvisliemikuutio ja noin 1/2 litraa vettä. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna hautua. Kun vesi on imeytynyt/haihtunut, maista ovatko ohrat kypsiä. Tarvittaessa lisää vettä ja jatka hauduttamista. Ohran ollessa kypsää poista ohratto kuumalta levyltä ja lisää oluthiivahiutaleet ja seesaminsiemenet. Kääntele sekaisin ja tarjoile. Pöytämausteeksi sopii loistavasti marjahyytelö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti