maanantai 29. marraskuuta 2010

Soijapekoni ja pasta carbonara

Marraskuu ja Helsingissä pakkasta sen 15 astetta! Mieli tekee jotain tukevaa ja rasvaista ruokaa; eli vaikkapa perinteistä kermaista pekonipastaa.


kahteen annokseen:

spagettia kahdelle
2 dl kasviskermaa
3 dl soijahiutaleita
3 rkl soijakastiketta
1 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl siirappia
1 rkl nestemäistä savuaromia
rypsiöljyä paistamiseen
(oluthiivahiutaleita)

Sekoita kulhossa soijahiutaleet, soijakastike, omenaviinietikka, siirappi ja savuaromi. Laita pasta kiehumaan. Spagetin kypsyessä paista paistinpannulla soijahiutaleita reilussa määrässä rypsiöljyä. Varo polttamasta hiutaleita; muutaman minuutin paistoaika riittää. Kaada kypsästä spagetista keitinvesi pois ja lisää sekaan soijahiutaleet ja kasviskerma. Sekoita ja kuumenna hetki. Tarjoile. Valmiiden annosten päälle kannattaa ripotella oluthiivahiutaleita. Ne tuovat juustoista makua ja ovat hyvin ravinteikkaita. Itselläni niitä ei kuvassa näy, koska olivat juuri päässeet loppumaan.


 kuvassa soijapekonia paistumassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti