sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Jerk-marinoitu tofu paistettuna perunoiden kanssa

Maukkaan tofun salaisuus on marinointi. Tofu kannattaa pilkkoa riittävän pieniksi paloiksi ja antaa marinoitua yön yli. Näin siihen saa tarttumaan herkulliset maut. Tämänkertainen jerk-marinadi on kotoisin Jamaikalta. Tällä repeptillä tulee kaksi reilunkokoista annosta.


Jerk-marinadi:

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1/2 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
3 rkl soijakastiketta
2 rkl ruokokidesokeria
1 tl tulista chilijauhetta
1 tl kuivattua timjamia
1 tl muskottipähkinää
noin 2 cm pala raastettua inkivääriä
reilusti mustapippuria myllystä

Muut ainekset:

250 g maustamatonta tofua
800 g kiinteämaltoista perunaa
öljyä paistamiseen

Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita kaikki marinadin ainekset sauvasekoittimella keskenään. Pilko tofu pieniksi kuutioiksi. Kääntele marinadi tofun joukkoon ja anna maustua jääkaapissa yön yli.

Pese perunat ja pilko ne samankokoisiksi kuutioiksi kuin tofu. Keitä perunakuutioita vedessä kunnes ne ovat liki kypsiä. Kaada vesi pois ja lisää yön yli marinoitunut tofu marinadeineen. Lisää tarvittaessa öljyä ja paista niin, että sekä perunat että tofu ruskistuvat kevyesti. Tarjoile raikkaan salaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti