torstai 16. joulukuuta 2010

Tamarindisoijakastike

Herkullista arkiruokaa :) Tamarindi antaa kastikkeelle hapanimelän vivahduksen. Tamarinditahnaa myydään Helsingissä ainakin Kampin isossa K-kaupassa, muualla Suomessa kannattaa kysellä isoista marketeista.


1 1/2 dl soijapaloja
2 dl ananasmehu
3 rkl tamarinditahna
3 cm pala inkivääriä
3 valkosipulinkynttä
auringonkukkaöljyä paistamiseen
2 rkl kylmää vettä
1 rkl maissitärkkelystä

Kuori ja pilko valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Kuumenna pannulla öljy ja paista siinä hetki valkosipulia ja inkivääriä. Lisää tamarinditahna, ananasmehu ja soijapalat.  Kun kastike kiehuu, lisää kylmään veteen sekoitettu maissitärkkelys. Anna kiehua matalalla lämmöllä, kunnes soijapalat ovat kypsiä. Tarjoile ohrasuurimoiden kanssa. Esikypsennetyt rikotut ohrasuurimot kiehuvat kypsipsi noin 20 minuutissa; suunnilleen samassa ajassa kuin kastike valmistuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti