perjantai 28. tammikuuta 2011

Bataattimuusia ja linssipihvejä

Olen ennenkin tehnyt bataattimuhennosta, mutta keittämällä. Silloin lopputulos on mielestäni ollut tylsän makuinen. Idean bataattien paahtamiseen ensin uunissa sain eilisen Hesarin Ruokatorstaista. Suosittelen, on aivan käsittämättömän hyvää :)


bataattimuusi:

1 kg bataattia
50 g margariinia
1/2 tl merisuolaa
mustapippuria myllystä

Pese bataatit ja töki niihin haarukalla reikiä. Paahda niitä uunissa 175 asteessa tunnin ajan. Kuori jäähtyneet bataatit ja soseuta ne kattilassa esimerkiksi pottunuijalla. Mausta margariinilla, suolalla ja pippurilla. Lämmitä muusi kattilassa ja tarjoile.

linssipihvit:

2 dl punaisia linssejä
4 dl vettä
2 kiinteämaltoista perunaa
1/2 dl korppujauhoa
1/2 dl soijajauhoa
2 rkl nestemäistä savuaromia
2 rkl vegaanista bbq-kastiketta
1 rkl soijakastiketta

Keitä punaisia linssejä 4 dl vettä noin 10 minuuttia. Kuori ja raasta perunat. Kaada keitetyt linssit kulhoon ja lisää joukkoon muut ainekset. Sekoita tasaiseksi massaksi. Muotoile kylmässä vedessä kostutetuin käsin pihvejä ja paista niitä paistinpannulla muutaman minuutin ajan per puoli. Tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti