sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Punajuuri-pinaattilasagne

On ollut melko kiireinen viikko, ja mitä kalenterini kertoo, sama meno vain jatkuu. Tiedossa lienee siis päivitystahdin hienoista harvenemista. Opintotuki on mitä on, joten palasin taas töihin vajaan vuoden tauon jälkeen. Kun arkiviikkoon kuuluu täyspäiväistä opiskelua, pari vuoroa duunia ja koiran ulkoilutukset kolmesti päivässä, ei pahemmin tarvii pohtia vapaa-ajalle tekemistä. Syöminenkin on mennyt vähän no-jotain-äkkiä-soijarouheesta -linjalle. Kiireisessä arjessa kannattaakin yksinasuvankin tehdä ruokaa kerralla suuria annoksia, niin ei tarvitse joka päivä kokkailla. Tämän viikonlopun työvuoroihin varauduin tekemällä perjantaina ison vuoallisen herkullista lasagnea. Toimii!



1 kg punajuuria
3 sipulia
2-4 valkosipulinkynttä
2 dl soijarouhetta
pinaatti-lagnelevyjä (löytyy ainakin Pirkalta)
2 1/2 dl kaurakermaa
1 dl oluthiivahiutaleita
1 dl vettä
1/2 tl merisuolaa
mustapippuria myllystä
rypsiöljyä kasvisten kuullottamiseen

Kuori ja raasta punajuuret. Kuori ja pilko sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota punajuurta ja sipuleita isossa kasarissa noin viiden minuutin ajan. Lisää soijarouhe ja desi kaurakermaa ja desi vettä. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna hautua noin kymmenen minuutin ajan hiljaisella lämmöllä kannen alla. Sekoita keskenään loppu kaurakerma ja oluthiivahiutaleet. Kokoa lasagne vuorottelemalla punajuurisoosia ja lasagnelevyjä. Kaada oluthiivahiutale-kaurakermaseos päälimmäiseksi kerrokseksi. Paista uunissa 175 asteessa noin tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti