lauantai 19. maaliskuuta 2011

Peltileipä

Idean tähän leipään sain S-ryhmän Yhteishyvä-lehden ruokaliitteestä 11.3, mutta resepti meni kyllä melko uusiksi. Suosittelen kokeilemaan spelttijauhoja leivonnassa. Itse tykkään niiden niiden ruokaisammasta mausta tavallisiin hiivaleipävehnäjauhoihin verrattuna.

2 1/2 dl soijamaitoa
2 1/2 dl vettä
1 pussi kuivahiivaa
1/2 tl merisuolaa
1 rkl tummaa siirappia
1 dl isoja kaurahiutaleita
5 dl spelttijauhoja
5 dl hiivaleipävehnäjauhoja
auringonkukan siemeniä

Kaada soijamaito ja vesi mikron kestävään kulhoon ja lämmitä hieman kättä lämpimämmäksi. Lisää hiiva, suola ja siirappi ja sekoita. Sekoita myös kaurahiutaleet taikinaan. Lisää speltti- ja vehnäjauhoja vuorotellen, kunnes taikina on sopivan kiinteä. Anna taikinan kohota liinan alla 45 minuuttia. Kumoa taikina leivinpaperilla suojatulle pellille ja taputtele se tasaiseksi. Ripottele päälle halutessasi kuorittuja auringonkukan siemeniä. Anna kohota taas liinan alla noin puoli tuntia. Paista kypsäksi uunin keskitasolla noin 200 asteessa. Unohdin valitettavasti mitata paistoajan, mutta arvelisin, että 15-20 minuuttia. Leipä on kypsää, kun se pohjaan koputtaessa kumisee hieman.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti