tiistai 15. maaliskuuta 2011

Pasta All'arrabbiata

- eli pastaa "vihaisella kastikkeella." Helppoa ja nopeaa, mutta näin perinteisenä versiona melko proteiinitonta. Kourallinen etukäteen keitettyjä papuja täydentäisi mukavasti annoksen ravintoarvoja. Tämäkin kuitenkin lämmitti sopivasti kotiuduttuani juuri ydinvoiman vastaisesta kynttilämielenosoituksesta eduskuntatalolta. Kun seisoo tovia pidempään paikallaan, on pakko myöntää ettei ilma vielä ihan keväinen ole.


noin 250 g pastaa
500 g tomaattimurskaa
70 g tomaattipyreetä
2 punaista chiliä
3 valkosipulinkynttä
1/2 merisuolaa
mustapippuria myllystä
kylmäpuristettua oliiviöljyä
oluthiivahiutaleita
(basilikan lehtiä koristeeksi)

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna chilit. Mikäli haluat ruuasta miedompaa, poista chilien siemenet ennen hienontamista. Kuullota chiliä ja valkosipulia öljyssä muutaman minuutin ajan. Lisää tomaattimurska ja tomaattipyree. Anna kastikkeen porista matalalla lämmöllä 10-20 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Keitä pasta kastikkeen kypsyessä. Kaada keitinvesi pois ja sekoita pasta kastikkeen sekaan. Ripottele annosten päälle oluthiivahiutaleita ja basilikan lehtiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti