maanantai 18. huhtikuuta 2011

Mangokakku

Persuilleen meni :( Kansallisen häpeän vallitessa allekirjoittanut lohduttautuu mehevällä mangokakulla.




1 kypsä reilunkokoinen mango
150 g margariinia
3 dl ruokokidesokeria
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 ruokalusikallista vasta raastettua inkivääriä
korppujauhoja
margariinia voiteluun

Voitele halkaisijaltaan 23-senttinen vuoka margariinilla ja jauhota se korppujauholla. Kuori mango. Leikkaa hedelmäliha siemenkiven ympäriltä kulhoon ja soseuta se sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon raastettu inkivääri. Vatkaa toisessa kulholla margariini ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Yhdistä taikinan ainekset ja sekoita tasaiseksi. Paista uunissa 175 asteessa noin 40-50 minuuttia. Kakku on kypsä, kun se on irronnut reunoista vuoasta eikä hammastikulla tökätessa enää tartu taikinaa.


Leskenlehdetkin kukkii; ehkä Suomellakin vielä on toivoa paremmasta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti