Kokeilin myös koristepursottamista tänään ensimmäistä kertaa ikinä. Ja joo, huomasin että treenaaminen tekisi terää tässäkin lajissa :D
Lisäksi yritän tässä opetella uuden leluni, käytettynä ostetun digijärkkärin, Canon EOS 450D:n käyttöä. Eli pitääpä kokkailla paljon, että on paljon kuvattavaa!
Kakkusen taustalla keväisen harmaa näkymä keittiön ikkunastani
3 luomusitruunaa
150 g margariinia + 75 g margariinia
50 g tummaa suklaata
4 dl vehnäjauhoja
3 dl tomusokeria
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1/3 tl keltaista elintarvikeväriä
Aloita raastamalla sitruunoista kuoren keltainen kerros talteen. Purista sitruunoista mehu. Sulata kattilassa 150 g margariinia ja tumma suklaa. Sekoita keskenään vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Ota sitruunamehusta ruokalusikallinen talteen kuorrutetta varten ja sekoita loput suklaa-margariiniseokseen. Lisää joukkoon vehnäjauho-sokeriseos ja raastettu sitruunan kuori. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa muffinivuokiin. Paista 175 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes kakkuset ovat kypsiä. Kypsyyden voi testata hammastikulla tökkäämällä; raaka taikina tarttuu tikkuun, kypsä ei. Kakkusten paistuessa valmista kuorrute. Vatkaa 75 g margariinia ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon ruokalusikallinen sitruunamehua ja elintarvikeväri. Vatkaa vielä hetki. Pursota kuorrute jäähtyneiden kakkusten päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti