perjantai 15. huhtikuuta 2011

Sitruuna-sulkaapikkukakkuset

Tein elämäni ensimmäistä kertaa pikkukakkusia! Tai siis luulen niin, minulle kun ei ole aivan selvinnyt muffinien ja pikkukakkusten ero. Ainakin tein näihin kuorrutteen, kuten pikkukakkusiin on ymmärtämäni mukaan tapana. No, muffineja tai kakkusia - herkullisia kuitenkin :)
Kokeilin myös koristepursottamista tänään ensimmäistä kertaa ikinä. Ja joo, huomasin että treenaaminen tekisi terää tässäkin lajissa :D
Lisäksi yritän tässä opetella uuden leluni, käytettynä ostetun digijärkkärin, Canon EOS 450D:n käyttöä. Eli pitääpä kokkailla paljon, että on paljon kuvattavaa!


Kakkusen taustalla keväisen harmaa näkymä keittiön ikkunastani

3 luomusitruunaa
150 g margariinia + 75 g margariinia
50 g tummaa suklaata
4 dl vehnäjauhoja
3 dl tomusokeria
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1/3 tl keltaista elintarvikeväriä

Aloita raastamalla sitruunoista kuoren keltainen kerros talteen. Purista sitruunoista mehu. Sulata kattilassa 150 g margariinia ja tumma suklaa. Sekoita keskenään vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Ota sitruunamehusta ruokalusikallinen talteen kuorrutetta varten ja sekoita loput suklaa-margariiniseokseen. Lisää joukkoon vehnäjauho-sokeriseos ja raastettu sitruunan kuori. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa muffinivuokiin. Paista 175 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes kakkuset ovat kypsiä. Kypsyyden voi testata hammastikulla tökkäämällä; raaka taikina tarttuu tikkuun, kypsä ei.  Kakkusten paistuessa valmista kuorrute. Vatkaa 75 g margariinia ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon ruokalusikallinen sitruunamehua ja elintarvikeväri. Vatkaa vielä hetki. Pursota kuorrute jäähtyneiden kakkusten päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti