torstai 7. huhtikuuta 2011

Sitruunapasta

Löysin Lidlistä luomusitruunoita suhteellisen edulliseen hintaan. En ole ennen pahemmin käyttänytkään sitruunaa ruuanlaittoon, joten nyt oli oiva tilaisuus. Ensimmäisenä tein sitruunasuklaamuffineita, jotka onnistuivat maultaan erinomaisesti, mutta muuten toteutuksessa kävi pieni käytännön kämmi. Palataan niihin muffineihin siis myöhemmin uuden satsin kera :D

Tänään tein tällaista pastaa. Tämä sopisi ehkä parhaiten italialaistyyliselle päivälliselle alkupalojen ja pääruuan väliin, mutta allekirjoittaneelle upposi kyllä ihan lounaanakin.



200 g tagliatelle- eli nauhapastaa
1 pieni luomusitruuna
1 dl kaurakermaa
1/2 dl oluthiivahiutaleita
kourallinen basilikan lehtiä
1 tl ruokokidesokeria
hippunen merisuolaa
mustapippuria myllystä

Laita pasta kiehumaan. Pese ja kuivaa sitruuna. Raasta kuorin keltainen kerros talteen. Puolita ja purista sitruunasta mehu. Sekoita pienessä kattilassa sitruunamehu, kaurakerma, basilikan lehdet (jätä muutama annosten koristeeksi), sitruunankuori (jätä hieman annosten koristeeksi), ruokokidesokeri, merisuola ja mustapippuri. Lämmitä kastike. Kaada pastasta vesi pois ja lisää sekaan sitruunakastike ja oluthiivahiutaleet. Tarjoile sitruunankuorella ja basilikan lehdillä koristeltuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti