maanantai 30. toukokuuta 2011

Aurinkoinen linssi-kvinoapata

Olen haastanut itseni käyttämään entistä monipuolisemmin erilaisia proteiininlähteitä sen ainaisen soijan sijaan.  Ei soijakaan tule ruokavaliostani pois jäämään, mutta toivottavasti saa aiempaa rikkaammin muun muassa erilaisia papuja ja linssejä rinnalleen. Linssien tämänkertainen kaveri kvinoa on runsasproteiininen viljan lailla käytettävä eteläamerikkalainen savikkakasvi.


1 kg tomaatteja
300 g porkkanoita
1/2 l vettä
2 dl punaisia linssejä
2 dl cashewpähkinöitä
1 dl kvinoaa
4 valkosipulinkynttä
1 tl kasvisliemijauhetta
1/2 tl cayennepippuria
1/2 tl merisuolaa
mustapippuria myllystä

Aloita kalttaamalla tomaatit: upota ne pariksi minuutiksi kiehuvaan veteen, ja kuori ne. Pilko kuoritut tomaatit ja laita ne kattilaan, ja hella päälle. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi ja lisää joukkoon. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet ja lisää joukkoon. Lisää kasvisliemijauhe, cayennepippuri, merisuola ja mustapippuri. Keitä keskilämmöllä 10-20 minuuttia. Lisää linssit, pähkinät, kvinoa ja vesi, ja anna muhennoksen kiehua vielä noin 15 minuuttia. Tarjoile oluthiivahiutaleiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti