tiistai 31. toukokuuta 2011

Linssi-perunapaistos

Sain juuri kirjastosta käsiini Chocochili-ruokablogin Elina Innasen loistavan keittokirjauutuuden Viiden tähden vegaani - Herkkuruokaa kasviksista (Moreeni, 2011). Kirja jatkaa Chocochilin takuulaadukkaalla linjalla. Ruokalajit ovat selkeitä, valmistus neuvotaan huolella ja kaikista annoksista on näyttävät värikuvat. Aivan varmasti sellaista ruokaa, jota kelpaa raadonsyöjillekin tarjoilla.

Ensitestiin poimin linssinviljelijän paistoksen. Muokkasin reseptiä mitä-kaapista-löytyy -periaatteella ja jätin pois kaurakerman ja punaviinin, jolloin tästä tuli ehkä asteen verran arkisempi. Silti niin huippuhyvää, että teen tätä takuulla jatkossakin!


kaapin sisällön tahtiin mukaillen:

perunasose:
800 g perunaa
75 g margariinia
1/2 tl merisuolaa

linssikastike:
1 rkl margariinia
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
3 porkkanaa
2 dl vihreitä linssejä
1 laakerinlehti
1 tl timjamia
1 kasvisliemikuutio
1/2-1 l vettä

Kuori perunat ja laita ne kiehumaan. Pilko sipuli, valkosipulinkynnet ja porkkanat. Kuullota sipuleita margariinissa muutaman minuutin ajan. Lisää porkkanat ja tilkka vettä. Anna hautua miedolla lämmöllä noin kymmenen minuuttia. Huuhtele linssit ja lisää ne sipulien ja porkkanoiden sekaan. Lisää myös laakerinlehti, timjami, kasvisliemikuutio ja noin 1/2 l vettä. Keitä kunnes linssit ovat pehmeitä. Lisää vettä tarvittaessa vähän kerrallaan, sillä linssikastikkeen on tarkoitus jäädä melko kuivaksi. Kaada perunoista vesi pois. Lisää margariini ja suola. Nuiji perunat pottunuijalla tasaiseksi seokseksi. Kaada linssikastike uunivuoan pohjalle. Lisää perunasose tasaiseksi kerrokseksi päälle. Paista 175 asteessa noin 15 minuutin ajan. Tarjoile esimerkiksi puolukkasurvoksen tai etikkapunajuurien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti