maanantai 16. toukokuuta 2011

Punajuuriohratto

Herkullista ja ilmastoystävällistä arkiruokaa :) Itselläni on aina valmiiksi keitettyjä kikherneitä pakastimessa, mutta ne voi korvata myös kaupan tölkkikikherneillä.


2 dl esikeitettyjä rikottuja ohrasuurimoita
4 dl vettä
1/2 tl suolaa

1 kg punajuuria
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
3 dl keitettyjä kikherneitä
1 dl tummaa soijarouhetta
2 1/2 dl kaurakermaa
1/2 tl merisuolaa
mustapippuria pullosta
öljyä kuullottamiseen
oluthiivahiutaleita ja soijakastiketta pöytämausteeksi

Kuori ja pilko sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta punajuuret. Lämmitä tilkka öljyä isossa kasarissa ja kuullota siinä sipuleita ja punajuuria noin viiden minuutin ajan. Lisää kikherneet, soijarouhe, kaurakerma, merisuola ja mustapippuri. Jätä kannen alle hautumaan alhaisella lämmöllä. Keitä ohrasuurimoita suolalla maustetussa vedessä noin 20 minuutin ajan, kunnes kaikki 4 dl vettä on imeytynyt. Sekoita kypsä ohra punajuuripaistoksen sekaan. Tarjoile oluthiivahiutaleiden ja soijakastikkeen kanssa.

2 kommenttia:

  1. Voi vitsi sulla on aivan ihana blogi!!!!!
    Tuntuu että aina itselläni on mielikuvitus kateissa kun ruokaa pitäisi keksiä että on aivan loistavaa lukea blogia jossa ei vaan että ovat 100% vegaanisia vaan myös aivan tajuttoman herkullisien näköisä!

    Its olen kasvissyöjä niillä perustein että jo lihaa tarjotaan siitä ei kieltäydytä koska joku on tehnyt sen varta vasten minulle niin haluan arvostaa sitä ja juustoista sekä maidosta ja munista en osaa luopua!!!!!

    Mutta ehkä jokin kaunis päivä tämäkin koittaa !! Ihanaa kevättä ja keep it vegan ;-------)

    T. Mari :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Mari :)

    Harvahan sitä kasvissyöntiin kertarysäyksellä siirtyy, itselläkin polku oli hyvin monivaiheinen :) Ja onhan se jo parempi syödä toisinaan kasvisruokaa kun aina lihaa. Tsemppiä ja kevättä myös sulle!

    VastaaPoista