tiistai 26. heinäkuuta 2011

Kesäiset currynuudelit

Kun ulkona helle vaan jatkuu, tekee mieli ruuanlaitosta selvitä nopeasti ja pienellä vaivalla. Tämä voimakas nuudelicurry sopii kesään. Säädä curryn määrää käyttämäsi curryjauheen voimakkuuden ja oman makusi mukaan. Itse käytän erittäin voimakasta currya, ja pidänkin kohtalaisen tulisesta ruuasta.


400 g herkkusieniä
400 g sokeriherneitä
2 "levyä" vehnänuudeleita
2 sipulia
6 valkosipulin kynttä
noin 3 cm pala inkivääriä
1 1/2 rkl curryjauhetta
ripaus merisuolaa
öljyä paistamiseen

Aloita kuorimalla ja pilkkomalla sipulit ja valkosipulin kynnet. Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Puhdista sokeriherneet. Lämmitä pannulla tilkka öljyä ja kuullota siinä sipuleita ja herkkusieniä noin viiden minuutin ajan. Lisää inkivääri, curry, merisuola ja sokeriherneet ja anna hautua matalalla lämmöllä reilut kymmenen minuuttia. Herkkusienet saavat pehmentyä, mutta sokeriherneisiin on tarkotus jäädä mukavasti purutuntumaa. Kasvisten hautuessa keitä nuudelit kypsiksi ja kaada niistä vesi pois. Lisää nuudelit valmiiden kasvisten sekaan ja sekoita ruoka. Tarjoile kuumana esimerkiksi viilentävien avomaankurkkujen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti