sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Lasagne

Kaapintyhjennysprojektissa vuoroon pääsivät lasagnelevyt. Tein sitten aivan peruslasagnea; edullisista raaka-aineista takuuhyvää. Lasagne toimii hyvin myös uudelleenlämmitettynä, joten se on oivaa eväsruokaa.


lasagnelevyjä

tomaattikastike:
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 dl tummaa soijarouhetta
1 tl suolaa
1 tl sokeria
2 tl paprikajauhetta
mustapippuria myllystä
1 purkki (70 g) tomaattipyrettä
1/2 kg tomaattimurskaa
n. 3 dl vettä
oliiviöljyä kuullottamiseen

valkokastike:
4 rkl margariinia
4 rkl vehnäjauhoja
7 dl vettä + 2 dl soijajauhoa
1 dl oluthiivahiutaleita
1 tl muskottipähkinää

Kuori ja pilko sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota pannulla oliiviöljyssä sipuleita ja soijarouhetta. Lisää joukkoon sokeri, suola, mustapippuri ja paprikajauhe. Kun soijarouhe on hieman tummunut lisää tomaattipyree ja tomaattimurska ja vesi. Anna kypsyä matalalla lämmöllä noin 15 minuuttia.

Sekoita 7 desiin vettä soijajauhot. Sulata kattilassa margariini ja lisää joukkoon vehnäjauhot. Paista vehnäjauhoja niin, että ne saavat hieman väriä. Lisää joukkoon vesisoijajauhoseos ja oluthiivahiutaleet. Sekoita koko ajan ja kiehauta lyhyesti.

Kokoa lasagne vuorotellen tomaattikastiketta, lasagnelevyjä ja valkokastiketta. Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Kytke sitten uuni pois päältä ja anna lasagnen paistua vielä jälkilämmössä noin 15 minuuttia. Tarjoile kuumana vihreiden kasvisten kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti