sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Nakkikastike

Olen kokeillut monia teollisia kasvisnakkeja nakkikastikkeessa, mutten ole oikein ollut tyytyväinen mihinkään. Niinpä päätin kokeilla kotitekoisia nakkeja. Nakkireseptin lainasin Mustikkapöperöä-blogista. Kastikkeesta yritin tehdä mahdollisimman lähelle sellaisen, jota lapsena kotona söin. Nostalgista ja hyvää :)


Aloita valmistamalla nakit tällä ohjeella.


annos nakkeja
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1/2 dl ketsuppia (Heinz on mielestäni parasta)
4 dl vettä
reilusti margariinia paistamiseen

Kun nakit ovat jäähtyneet, kuori ne foliokääreistä ja pilko viipaleiksi. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulinkynnet. Lämmitä  kasarissa margariinia ja paista siinä sipulit ja nakit. Kun nakit ovat saaneet hieman väriä, lisää ketsuppi ja vesi. Anna hautua vielä viitisen minuuttia. Tarjoile pastan kanssa.

1 kommentti: