sunnuntai 7. elokuuta 2011

Kesäkurpitsa-spelttisämpylät

Kesäkurpitsaa sämpylöissä, nami!



5 dl raastettua kesäkurpitsaa
2 dl vettä
1 pussi (11g) kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 rkl vaaleaa siirappia
3 dl puolikarkeita spelttijauhoja
7 1/2 dl hiivaleipävehnäjauhoja
1/4 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä

Aloita kuorimalla ja raastamalla kesäkurpitsa. Lämmitä 2 dl vettä mikrossa kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, suola ja siirappi ja sekoita. Lisää kesäkurpitsaraaste ja vaivaa jauhot vähitellen taikinaan. Anna taikinan kohota pyyhkeen alla noin tunti. Pyörittele noin 12 sämpyläksi ja anna pellillä pyyhkeen alla kohota noin puoli tuntia. Paista uunissa 200 asteessa noin vartti(en muistanut katsoa aikaa), kunnes sämpylät tuntuvat ontoilta pohjaan kopauttaessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti