maanantai 18. kesäkuuta 2012

Kaura-raparperipaistos

Noloa myöntää, mutta raparperi on oikeastaan melko uusi tulokas keittiössäni. Niinpä olenkin etsinyt ympäriinsä ideoita, kuinka sitä hyödyntää. Tällä kertaa mentiin melkein suoraan Myllyn Parhaan reseptillä. Tämä on siis sovellus perinteisestä omena-kaurapaistoksesta. Lisänä reseptistä löytyy banaania, mutta sen voi hyvin jättää pois, jolloin paistoksesta saa lähiruokaa. Paistoksen voi valmistaa uunissa tai mikrossa; jälkimmäinen säästää aikaa ja luonnonvaroja.



1/2 l raparperin varsia sentin viipaleina
2 banaania
100 g margariinia
1 1/2 dl tummaa ruokosokeria
3 dl kaurahiutaleita

Huuhtele raparperit ja kuori tarvittaessa (jos näyttävät epäsiisteiltä). Viipaloi raparperit noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Voitele uuni/mikrovuoka. Levitä raparperit vuoan pohjalle. Viipaloi raparperiviipaleiden päälle banaanit tasaiseksi kerrokseksi. Sulata margariinia pieni hetki mikrossa, ei aivan sulaksi. Sekoita margariinin joukkoon sokeri ja kaurahiutaleet, ja levitä seos banaanien päälle. Paista mikrossa täydellä teholla 10 minuutin ajan tai uunissa 200 asteessa reilut 20 minuuttia. Tarjoile kaurapohjaisen vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

1 kommentti:

  1. Hei! löysin vasta nyt blogisi ja täällähän on vaikka mitä kivaa! Jään ehdottomasti lueskelemaan! ensitöikseni selasin läpi kaikki ''makeat leivonnaiset'' ja totesin että kyllä tämä on todellakin seuraamisen arvoinen blogi ;)!!

    VastaaPoista