sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Raparperimehu

Pitkästä aikaa blogin äärellä. Toki olen syönyt tälläkin välillä ;), mutta työt ja opiskelut ovat mukamas vieneet kaiken ajan. Kaiken kiireen keskellä voi itseään hemmotella kotitekoisella (ja tosi helpolla ja vaivattomalla) raparperimehulla. Eihän se haittaakaan, että mehun väri on soman vaaleanpunainen :)



4 litraa mehua:

2 kg raparperia
3 l vettä
3 dl sokeria
2 sitruunaa

Paloittele raparperit noin sentin viipaleiksi. Älä kuori niitä, sillä kuorista lähtee hieno vaaleanpunainen väri. Laita isoon kattilaan raparperit ja vesi, ja keitä noin kymmenen minuuttia niin, että raparperit ovat kunnolla pehmenneet. Raparperien kiehuessa purista sitruunoista mehu. Siivilöi mehu ja painele kauhalla raparpereistä irtoava neste mukaan. Lisää mehuun sokeri ja sitruunoiden mehu. Kiehauta ja kaada mehu pulloihin (tai purkkeihin kuten minä). Mehu säilyy jääkaapissa muutaman viikon.

3 kommenttia:

  1. Mietinkin tuossa pari päivää sitten, että oletko lopettanut kirjoittamisen kokonaan. En merkannut sinua blogistani löytyvään haasteeseen koska en ollut varma, mutta tee ihmeessä joskus jos jaksat :)

    http://leafylunch.blogspot.fi/2012/06/kuvia-ja-kysymyksia-keittiosta-haaste.html

    VastaaPoista
  2. Ei todellakaan säily! Kuuman kesäpäivän ehdoton virkistys katoaa hujauksessa:)
    -on se niiiin hyvää....

    VastaaPoista
  3. Nonnis, saanen palata haasteeseen myöhemmin, kun aikataulut ja asunto antaa paremmin myöten :)

    Anonyymille, näinpä :P

    VastaaPoista