keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Avokadopasta

Tämän vuoden ruokahitistä on varmaan jo moni väsännyt oman versionsa. Esimerkiksi Maijan Makiasta löytyy tällainen. Päätin itsekin kokeilla, ja vaikka avokado pastan kera kuulosti jokseenkin oudolta, lopputulos oli varsin herkullinen. Tällä ohjeella ruokit kaksi nälkäistä.


pastaa kahden hengen annos

kastike:

2 avokadoa
1/2 kiekkoa cheddar-tyyppistä cheezlyä
1/2 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
1 ruukku basilikaa
1 ruukku lehtipersiljaa
1 lime
1 valkosipulinkynsi
1/2 keskivahvan chilin palko
1/2 tl suolaa
mustapippuria myllystä

Halkaise avokadot ja poista kivet. Hedelmä on helppo pilkkoa puolikkaana omassa kuoressaan, josta palat saa vedettyä siististi lusikalla. Raasta cheezly karkeaksi raasteeksi. Kuori ja pilko valkosipuli. Poista chilistä siemenet ja pilko se. Silppua yrtit. Purista limen mehu. Sekoita kastikkeen ainesosat kulhossa pastan kiehuessa. Kaada al dente -kypsästä pastasta vesi pois ja kääntele kastike joukkoon. Tarjoile.

1 kommentti: