keskiviikko 19. toukokuuta 2010

Herne-sundal ja jugurttiohra

Tämän ohjeen löysin Vihreän langan nettisivuilta. Muutin reseptin vegaaniseksi ja tein muutamia kosmeettisia muutoksia raaka-ainemääriin. Minä ja koemaistaja ihastuimme!


Herne-sundal

2 1/2 dl kuivattuja herneitä
1 iso sipuli
3 valkosipulin kynttä
1 rkl currya
2 rkl kookoshiutaleita
1 tl suolaa

Jugurttiohra

2 1/2 dl esikypsennettyjä rikottuja ohrasuurimoita
1 tl suolaa
1 dl soijajugurttia

1. Liota herneitä yön yli.
2. Vaihda vesi ja keitä noin puoli tuntia, kunes herneet ovat kypsiä, mutta pysyvät vielä kasassa.
3. Keitä ohrarouhe kypsäksi odottaessasi herneiden kiehumista.
4. Silppua sipuli ja valkosipulin kynnet.
5. Kuumenna pannulla öljy ja kuullota sipulit pehmeiksi.
6. Lisää pannulle curry ja kääntele.
7. Lisää valutetut herneet ja kääntele, kunnes ne ovat kuumia.
8. Mausta suolalla ja kookoshiutaleilla.
9. Valuta kypsä ohra lävikössä ja kumoa takaisin kattilaan.
10. Sekoita joukkoon suola ja soijajugurtti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti