keskiviikko 26. toukokuuta 2010

Soijabolognese

Jokaisen kasvissyöjän perussapuskaa eli pastaa soijarouhe-tomaattikastikkeella. Tässä oma versioni:



1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 1/2 dl tummaa soijarouhetta
1 purkki (70 g) tomaattipyreetä
500 g tomaattimurskaa
2 rkl oliiviöljyä
1 tl cayennepippuria
1 tl mustapippuria
1 tl soijakastiketta
1 kasvisliemikuutio
1 rkl kuivattua basilikaa
1 tl kuivattua oreganoa

Silppua sipuli ja valkosipulin kynnet. Laita ne paistinpannulle yhdessä soijarouheen ja mausteliemikuution kanssa. Keitä noin 5 minuuttia niin, että soijarouhe on kypsää ja vesi imeytynyt/haihtunut. Lisää pari ruokalusikallista oliiviöljyä ja paista aineksia hetki. Mausta samalla cayennepippurilla, mustapippurilla ja soijakastikkeella. Lisää tomaattipyree ja tomaattisose. Anna kastikkeen tekeytyä hetki matalalla lämmöllä. Mausta basilikalla ja oreganolla. Tarjoile al dente eli puolikypsän spagetin kanssa.