torstai 27. toukokuuta 2010

Suklaa-lakritsimuffinit

Muffinit ja niiden variointi - tykkään!



4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 dl lakritsia (itse käytin Rainbown)
100 g margariinia
2 dl kasviskermaa

Pilko lakritsit pieniksi paloiksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää lakritsi, sulatettu margariini ja kasviskerma. Sekoita tasaiseksi massaksi. Jaa muffinivuokiin. Paista uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes muffinit ovat kypsiä. Kypsyyden voi testata tökkäämällä muffinia hammastikulla. Kypsästä muffinista ei jää taikinaa tikkuun. Tarjoile lämpimänä esimerkiksi appelsiinimehun kanssa. Varo paistamasta liian kauaa, etteivät lakritsipalat pääse kuivumaan.