maanantai 14. kesäkuuta 2010

Maa-artisokkakeitto

Tämä keitto on varsin vaivaton valmistaa; vain maa-artisokkien kuorimista voi pitää hieman työläänä. Herkullinen maku kuitenkin palkitsee! Ohje löytyi Inga-Britta Sundqvistin Kasvissyöjän ruutukokista.


1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
500 g maa-artisokkia
200 g perunoita
1 kasvisliemikuutio
8 dl vettä
1-2 rkl kasviskermaa
1 tl suolaa
1/2 tl pippuria
öljyä sipulien kuullottamiseen

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja pilko maa-artisokat ja perunat. Kuullota sipuleita öljyssä parin minuutin ajan. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio ja kiehauta. Lisää maa-artisokat ja perunat. Keitä noin 15 minuuttia. Soseuta keitto sileäksi ja mausta kasviskermalla, suolalla ja pippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti