lauantai 17. heinäkuuta 2010

Erittäin tomaattinen pastakastike

Näillä helteillä on kokkailu jäänyt vähemmälle muttei silti täysin pois kuvioista. Monet kotimaiset kasvikset ovat nyt niin edullisia ja laadukkaita, ettei niitä malta jättää hyödyntämättä.

Tänään tein oikein tomaattista pastaa. Alkuperäinen ohje löytyy Teresa Välimäen, Johanna Lindholmin ja Numi Nummelinin kirjasta Tänään keittiössä. Muokkasin ohjetta(Tomaatti-tomaatti-tomaattipasta) melko roisilla kädellä, lähinnä jäljelle jäi idea käyttää samassa kastikkeessa tomaatteja useassa muodossa. Mm. lisäsin soijarouheen tuomaan ruokaan protskua.

Ekokaupoissa myytävät oluthiivahiutaleet sopivat mitä mainioimmin korvaamaan parmesanin juustoista makua. Jo kaksiruokalusikallista riittää turvaamaan päivittäisen B-vitamiinien tarpeen. Ravintoarvot eivät kuitenkaan säily kuumennettaessa, joten hiutaleet tulee lisätä vasta ruuan kuumentamisen jälkeen.



1 pieni purkki tomaattipyreetä
1/2 tl cayennepippuria
3 valkosipulin kynttä
1 dl uunikuivattuja tomaatteja, toki myös kaupan aurinkokuivatut käyvät
500 g tuoreita tomaatteja
500 g tomaattimurskaa
1 dl tummaa soijarouhetta
1 rkl basilikaa
1/2 tl suolaa
muutama pyöräytys pippurimyllystä
öljyä paistamiseen

Kuumenna pannulla öljy ja lisää siihen tomaattipyre, cayennepippuri ja valkosipuli silputtuna. Hetken kuullotuksen jälkeen lisää uuni- tai aurinkokuivatut tomaatit, pilkotut tuoreet tomaatit, tomaattimurska ja soijarouhe. Mausta ja anna hautua noin 15 minuuttia matalalla lämmöllä. Tarjoa al dente -keitetyn pastan kanssa. Päälle sopivat erinomaisesti oluthiivahiutaleet antamaan juustoista makua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti