keskiviikko 21. heinäkuuta 2010

Tofumutakakku

Bongasin eräästä tarjouskirjakaupasta Tuija Ruuskan Aurinkomaa - Koko perheen kasviskeittokirjan reilulla kympillä, ja mukaanhan se lähti. Ensimmäisena testasin vegeversiota perinteisestä mutakakusta, kostean kuohkeasta suklaakakusta. Pääsinpä samalla koeajamaan uuden graniittihuhmareeni cashewpähkinöitä rouhiessa. Hyvin toimivat, sekä resepti että uusi huhmareeni :)



3 1/2 dl tomusokeria
200 g margariinia
200 g tummaa suklaata
300 g pehmeää tofua
1 dl rouhittua cashewpähkinää
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta.

Vaahdota margariini ja tomusokeri keskenään. Murskaa tofua hiukan haarukalla ja lisää taikinaan. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa ja lisää taikinaan. Lisää rouhittu pähkinä. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää lopuksi taininaan puukauhalla sekoittaen. Laita taikina voideltuun piiras- tai kakkuvuokaan ja paista uunissa 180 asteessa noin 45 minuuttia. Tarjoile jäähtyneenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti