tiistai 27. heinäkuuta 2010

Mausteinen tomaattikeitto

Hyllyssä on jo jonkin aikaa lojunut kirjastosta lainassa oleva Clare Grodon-Smithin Mausteena valkosipuli inkivääri chili. Kyseessä ei ole kasviskeittokirja, mutta silti seassa aivan ihania jo valmiiksi vegaanisia reseptejä. Eilen kokeilin tällaista mausteista tomaattikeittoa - ja ihastuin. Keitto on tosi kevyt, kuten ainesosalistakin paljastaa, eli nälkäiselle tämä kelvannee lähinnä alkuruuaksi. Muokkailin hieman ainesten määriä, mutta muuten toimin melko kiltisti ohjeen mukaan.


500 g tomaatteja
1-2 sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
3 cm tuoretta inkivääriä
2 kasvisliemikuutiota
ripaus ruokosokeria
1/2  tl cayennepippuria
1/2 tl merisuolaa
mustapippuria myllystä
koristeeksi esim. salaatin varsia
2 rkl öljyä
5 dl vettä

Kalttaa tomaatit eli upota ne noin minuutiksi kiehuvaan veteen ja kuori. Lohko tomaatit. Silppua sipuli, valkosipuli, ja raasta inkivääri. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuli. Lisää loput ainesosat ja keitä vähintään 20 minuuttia. Koristele annokset tuoreilla yrteillä tai salaatin varsilla.

2 kommenttia:

  1. hei, onko sinulla tiedossa hyvää hirssikeittoreseptiä?
    tomaattikeittosi voisi olla hyvä pohja.
    terv.anne

    VastaaPoista
  2. Mä en oo jostain syystä ikinä hirssikeittoa syönyt - saati valmistanut. Pitääpä pistää haaste korvan taakse :)

    VastaaPoista