sunnuntai 1. elokuuta 2010

Keksejä!

Vietin eilisillan ihan mahtavissa bileissä. Kyseessä oli kaverin tuparit, ja olin varmasti ainoa kasvissyöjä, saati vielä vegaani läsnä. Mielestäni paras tapa edistää kasvissyöntiä on tarjota lihaaneille herkullista kasvisruokaa. Leivoin kaksia eri keksejä Raisa Kettusen Puputyttö ja Vohvelisankari -kirjan ohjeilla. Kehuja tuli valtavasti, toki myös ihmettelyä "eiks näis oikeesti siis oo mitään maitotuotteita tai munaa" :D


Kirjassa neuvotaan jäähdyttämään keksit ritilällä. Kuulostaa fiksulta, mutta mistä ritilä? Itse keksin käyttää ylimääräisen jyrsijähäkin häkkiosaa - hyvin toimi :)

Kuvan keksitorneista etualalla on kahvikeksejä ja taka-alalla Marianne-keksejä.


Marianne-ihastus eli piparminttusuklaakeksit

2 1/2 dl margariinia huoneenlämpöisenä
2 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1 tl vanilja-aromia
5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta
1 tl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa
2 pss Marianne Crush -karkkirouhetta (Itse korvasin tämän 300 g Marianneja, jotka rouhin huhmareella)

Vatkaa margariini ja sokeria vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää vanilja-aromi. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakoa, sooda ja suola. Varovasti sekoittaen lisää kuivat ainekset margariini-sokeriseokseen. Sekoita kunnes taikina on pehmeää. Lisää Marianne Crush. Muotoile käsin tai lusikkaa apuna käyttäen pieniä möykkyjä uunipellille. Keksit leviävät paistaessa, joten jätä niiden väliin reilusti tilaa. Paista uunissa 8-10 minuuttia 175 asteessa.


Kahvipöydän kunkku eli kahvinmakuiset pikkuleivät

2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa
100 g margariinia huoneenlämpöisenä
3 dl sokeria
2 tl kananmunankorviketta (Organ No Egg, löytyy ainakin Punnitse & Säästästä) + 4 rkl vettä
1 tl vanilja-aromia
1 rkl pikakahvijauhetta
120 g tummaa sulkaata sulatettuna
120 g tummaa suklaata karkeana rouheena (itse jätin tämän pois, ja olivat silti erittäin suklaisia)

Sekoita keskenään jauhot, kaakao, sooda ja suola keskikokoisessa kulhossa. Vatkaa keskenään margariini ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Sekoita keskenään kanamunankorvike ja vesi , vatkaa huolella. Lisää kananmunankorvike-vesiseos margariinin ja sokerin sekaan voimakkaasti vatkaten. Sekoita mukaan vanilja. Sekoita keskenään  sula suklaa ja pikakahvi, vatkaa margariiniseokseen. Varovasti sekoittaen lisää jauhot ja sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään. Kääntele joukkoon suklaarouohe. Muotoile käsin tai lusikkaa apuna käyttäen pieniä möykkyjä uunipellille. Keksit leviävät paistaessa, joten jätä niiden väliin tilaa. Paista uunissa noin 14 minuuttia 175 asteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti