maanantai 2. elokuuta 2010

Uunimakkaraa juustolla!

Kasvissyöntiin ja vegaaniuteen on ihmisillä monia syitä. Toiset luopuvat lihasta yksinkertaisesti siksi, etteivät pidä sen mausta. Itse en kuitenkaan kuulu tähän joukkoon, vaan syyni ovat ekologisia ja eettisiä. Siksi on mielestäni hauska leikitellä kasviksilla ja kehitellä vegaaniversioita lihaaniajan herkuista.

Nyt päätin kokeilla uunimakkaraa juustolla. Makkarana käytin Poutun Tofu Kasvisgrilleriä, jota löysin Helsingin keskustan S-marketista hintaan 2,20 e/ 320 g/ 5 makkaraa. Varsin kohtuullisen hintaista verrattuna ekokauppojen erikoistuotteisiin. Juuston korvikkeen tein Mustikkapöperön "Höylättävää" -reseptillä. Omien kokeilujeni perusteella suosittelen käyttämään tuossa juustokkeessa kookosrasvaa eikä margariinia.


Makkaroiden kumppanina söin salaattia ja join Rainbown colaa. En väitä, että tuo lihaisalle esikuvalleen maistuisi, mutta ei se pahaakaan ollut. Ihan kiva vaihtoehto, kun tekee mieli tämmöistä rasvaista herkkua :)

2 kommenttia:

  1. Näyttää hyvältä ja tuo "juustokin" vaikuttaa hoitavan hommansa :)

    VastaaPoista
  2. Juu, en olisi varmaan tuota annosta uskaltanut syödä ellen olisi itse valmistanut. Sen verran lihaisalta näytti. Juusto toimi oikein loistavasti :)

    VastaaPoista