maanantai 9. elokuuta 2010

Kasvisravintoa kautta aikojen

Luin kesälukemisena tenttikirjojen ohella Pekka Heinäsen Kasvisravintoa kautta aikojen. Kyseessä on tietokirja kasvisravinnon merkityksestä ihmiskunnan kehityksessä esihistorialliselta ajalta nykypäiväänä. Heinäsen pääviesti on, että ihminen on ollu kautta aikojen hyvin kasvisorientoitunut. Tätä kirjassa toistetaan useaan otteeseen ja onneksi myös perustellaan useilla tavoilla. Heinänen tarjoilee jännittävän kattauksen detaljeja ja historiaa ihmisen ravitsemuksesta. Teos tarjoaa vankkoja aseita väittelyyn vannoutuneita lihansyöjiä vastaan - mikäli sellaista väittelyä tahtoo käydä. Itse uskon, että paras tapa edistää veganismia ja kasvissyöntiä on oma esimerkki ja herkullisen vegaaniruuan tarjoaminen lihaaniystäville. Vaikkei väittelyaseita kaipaisikaan kannattaa kirja silti lukea. Se tarjoaa viihdyttävän ja valtavirrasta poikkeavan katsauksen ihmisen kehityshistoriaan kasvisravinnon näkökulmasta.



Kirjan saatavuus on hyvä, sitä löytyy ainakin Helmet-alueen kirjastoista jopa 11 kappaletta. Kirjaa saa myös tilattua ainakin Mediapinta Oy:ltä.

Heinänen, Pekka (Tampere, 2001) Kasvisravintoa kautta aikojen: kasvisravinnon keräilyn, tuotannon, prosessoinnin ja kulutuksen historiaa sekä nykyaikaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti