perjantai 13. elokuuta 2010

Valkosipuli-pinaattimuhennosta

Tässä tämän kesän ruokahitti: valkosipulinen pinaattimuhennos tuoreista pinaateista. Helsingistä olen löytänyt tuoretta pinaattia edullisimmin Stockan Herkusta, puoli kiloa neljällä eurolla. Pinaatti menee kypsennettäessä kasaan, joten tuollaisesta puolen kilon pussista tulee vain kaksi pienehköä annosta.



500 g pinaattia
reilusti valkosipulia (itse laitan noin kuusi isoa kynttä)
1/2 tl merisuolaa
mustapippuria myllystä
öljyä

Kuori ja pilko valkosipuli. Lämmitä kasarissa öljyä ja kuullota siinä valkosipuli. Pilko pinaatti suikaleiksi.  Lisää pinaatti kasariin ja paista kohtalaisella lämmöllä parin minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile esimerkiksi porkkanaraasteen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti