sunnuntai 22. elokuuta 2010

Quinoa-porkkanalaatikko

Quinoa/kvinoa (Chenopodium quinoa) on ollut niin pinnalla viime aikaisissa ruokakeskusteluissa, että pitihän sitä itsekin testata. Kyseessä on eteläamerikkalainen viljan tavoin käytettävä ruokakasvi. Quinoa sisältää kaikkia kahdeksaa ihmiselle välttämätöntä aminohappoa, joten ajattelin sen voivan tuoda vaihtelua soijaproteiinipainotteiseen ruokavaliooni.

Parin viikon ajan quinoapurkkia kotona katseltuani päätin kokeilla sitä porkkanalaatikkoon perinteisen riisin tai ohran tilalle. Kokeilu oli varsin onnistunut, ja jotain tämänkaltaista syötäneen meillä jatkossakin. Pöytämausteeksi sopii loistavasti joko makea marjahyytelö tai paksu teriyakikastike, mutta ruoka toimii myös pelkiltään.


1 1/2 kg porkkanaa
1 dl quinoaa
50 g margariinia
1 rkl siirappia
1/2 tl muskottipähkinää
1/2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
öljyä vuoan voiteluun

Pilko porkkanat ja keitä ne pehmeiksi. Keitä samalla quinoa paketin ohjeen mukaan. Kaada vesi pois kypsistä porkkanoista. Muussaa ne pottunuijalla. Sekoita ainekset keskenään. Kaada öljyllä voideltuun uunivuokaan ja paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti