perjantai 29. lokakuuta 2010

Hernerouhecurry

Hernerouhe on kätevä kotimainen vaihtoehto ainaiselle soijarouheelle. Tarjoustalo on myynyt sitä tässä ihan sopivaan hintaankin 0,39 e / 300 g. Yksi vaihtoehto on myös tilata rouhetta suoraan Lassilan tilalta hintaan 2,00 e / 275 g. Toivon todella, että tuote jää nyt pysyvästi Tarjoustalon valikoimiin.

Ja niin muuten, tämä sapuska on aika törkeän hyvää!


2 dl hernerouhetta (voidaan korvata myös vastaavalla määrällä kuivattuja herneitä, mutta tällöin kypsennysaika pitenee)
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 rkl currya
1 tl chiliä
1 tl merisuolaa
mustapippuria myllystä
2 dl kookoskermaa

Lisukkeeksi rikottuja ohrasuurimoita, näiden keittoaika noin 20 minuuttia.

Anna hernerouheen liota runsaassa vedessä yön yli. Kaada vesi pois. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulinkynnet. Lämmitä kasarissa tilkka öljyä ja kuullota siinä sipuleita, currya ja chiliä muutaman minuutin ajan. Lisää hernerouhe ja kookoskerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna hautua noin 20 minuuttia. Pöytämausteeksi sopii loistavasti marjahyytelö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti