lauantai 23. lokakuuta 2010

Punajuurilaatikko

Kotimaiset juurekset ovat nyt edullisimmillaan ja herkullisimmillaan. Kannattaa porkkanan lisäksi päästää keittiöönsä myös meillä vähäisemmässä käytössä olevat punajuuret, nauriit ja lantut. Tällä kertaa väsäsin punajuuresta laatikkoa ohran kera - oivallista sapuskaa pimeisiin syysiltoihin!


1 kg punajuuria
1 sipuli
2 dl rikottuja ohrasuurimoita
1 dl soijajauhoja
4 dl vettä
1 tl merisuolaa
1 rkl punaviinietikkaa
mustapippuria myllystä
öljyä kuullottamiseen

Kuori ja raasta punajuuret. Kuori ja pilko sipuli. Kuullota punajuuria ja sipulia kattilassa muutaman minuutin ajan. Lisää ohra ja mausta suolalla, pippurilla ja punaviinietikalla. Kaada seos uunivuokaan. Sekoita soijajauhot veteen ja kasvisten päälle. Paista uunissa 175 asteessa noin tunti kannellisessa vuoassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti