tiistai 16. marraskuuta 2010

Makaronilaatikko

Tämä nyt on sellaista perusruokaa, että oksat pois. Jokainen kokki maustaa kuitenkin laatikkonsa hieman eri tavalla. Siispä tässä oma versioni.



1/2 l makaronia
2 dl soijarouhetta
5 dl vettä
kasvisliemikuutio
1 rkl soijakastiketta
1 rkl oreganoa
1/2 tl cayennepippuria
mustapippuria myllystä
1 sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
2 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
70 g tomaattipyrettä
2 dl soijamaitoa

Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulinkynnet. Keitä makaronit. Laittaa toiseen kattilaan/pannulle  5 dl vettä, soijarouhe ja kasvisliemikuutio. Maustaa soijakastikkeella, oreganolla, cayennepippurilla ja mustapippurilla. Kun vesi on imeytynyt soijarouheeseen/ haihtunut, lisää sipuli, valkosipuli ja öljy. Anna kypsyä muutaman minuutin ajan. Kaada makaroneista vesi pois ja lisää ne soijarouheseokseen. Sekoita massa ja kaada se öljyttyyn uunivuokaan. Kaada päälle soijamaito. Paista 200 asteessa noin 50 minuuttia. Mikäli käytät kannetonta uunivuokaa, saatat joutua lisäämään nesteen määrää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti